El Municipi

Carlet és una ciutat dinàmica, harmoniosa, afable i, sobretot, molt acollidora. És una ciutat tranquil·la, però al mateix temps capdavantera.

Hui dia, Carlet és una ciutat amb molt de pes a la comarca de la Ribera que dona resposta a les necessitats dels seus veïns amb un a àmplia varietat de serveis.

Carlet es perfila com un territori heterogeni on es pot trobar un nucli urbà, similar però al mateix temps diferent, grans superfícies agrícoles de diferents varietats fruiteres, una àmplia zona industrial i espais verds. Carlet és una ciutat digna de ser contemplada amb deteniment.

L’elegància subtil dels seus edificis ens transporta per diferents èpoques de la història. En tot el terme municipal es poden trobar construccions de diferents estils, com l’àrab, el modernista, el barroc… fins a arribar a les edificacions que reflecteixen el minimalisme característic del segle XXI.

SITUACIÓ GEOGRÀFICA:

Geogràficament, el terme de Carlet bufona amb els següents municipis:

Al nord: amb Catadau i Alfarp.
Al Sud: amb l’*Alcudia, Guadassuar i Benimodo.
A l’oest: amb Tous i Catadau.
A l’est: amb Alginet.

Es troba a uns 40 m. sobre el nivell de la mar i està situada al sud de la ciutat de València, a 39° 13′ de latitud nord i a 3° 10′ de longitud del meridià de Madrid.
El terme està travessat de nord a sud pel riu Magre, d’escàs cabal. El clima és mediterrani, la temperatura mitjana anual és de 16 °C i la humitat de l’aire és del 62%.

El terme Municipal de Carlet té una superfície total de 4.528 Hectàrees.

COMUNICACIONS:

Carlet dista 28 Km. de la ciutat de València. La ciutat està molt ben comunicada amb la xarxa de carreteres de la Comunitat. A Carlet es pot accedir per tres punts cardinals, pel nord, pel sud i per l’est.

Nord: A Carlet es pot accedir des de Catadau per la carretera comarcal CV-50, que uneix Llíria amb Tavernes de la Valldigna. A través d’aquesta carretera es pot creuar totalment el terme municipal.

Sud: En el sentit contrari s’endinsa a la ciutat també per la CV-50, però en aquest cas venint de la localitat de l’Alcúdia. Està projectat el desviament d’aquesta carretera fora del nucli urbà i la seua conversió en autovia. L’actual via serà utilitzada com a connexió de la xarxa local. Est: Des de la carretera N-340 Albacete-València hi ha un accés directe a Carlet. Aquesta comunicació és molt important, ja que permet estar connectats amb una autovia d’utilització quotidiana. Després de passar el Parc Industrial *Ciutat de Carlet i el Polígon *Sant Bernat s’accedeix al nucli urbà pel pont del riu Magre.

Una adequada comunicació li permet a Carlet potenciar al màxim el sector econòmic local.

Llocs d’interés

Places, parcs i jardins

Places, parcs i jardins

Edificis

Edificis

Elements Emblemàtics

Puntúa éste lugar y deja tu comentario (Votos: 0 Promedio: 0)